تلفات "خودکشی" بیشتر از جنگ

تلفات "خودکشی" بیشتر از جنگ

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ طبق آمارهای سازمان بهداشت جهانی در هر 40 ثانیه در جهان یک نفر بر اثر خودکشی جان خود را از دست می‌‌دهد.

بیش از 800 هزار نفر سالیانه بر اثر خودکشی جان می‌‌بازند که این آمار از تعداد افرادی که سالیانه بر اثر قتل یا جنگ کشته می‌‌شوند، بیشتر است!

خودکشی پانزدهمین علت مرگ‌ومیر در جهان است و رایج‌‌ترین روش‌‌های آن حلق‌آویز کردن، مسمومیت با داروها و تیراندازی است.

خودکشی نتیجه همگرایی عواملی از جمله عوامل ژنتیکی، روانشناختی، اجتماعی و فرهنگی است که بعضاً به‌دلیل آسیب‌های اجتماعی یا از دست دادن کسی یا چیزی نیز اتفاق می‌افتد.

"افسردگی" شایعترین اختلال روانی در افرادی است که به‌دلیل خودکشی می‌‌میرند.

سازمان جهانی بهداشت از دولت‌‌ها خواسته با استراتژی‌‌هایی مثل کاهش دسترسی به مواد کشنده، درمان افسردگی و تقویت سیستم بهداشتی و اعمال برنامه‌‌های آموزشی در مدارس به کاهش آمار خودکشی کمک کنند.

این سازمان همچنین نقش جامعه را در کاهش افسردگی و خودکشی پررنگ تلقی کرده و حمایت از افراد منزوی و صحبت کردن با آن‌‌ها، سرزنش نکردن و تشویق آن‌‌ها به صحبت کردن درباره مشکلات زندگی‌‌شان و افزایش مشارکت اجتماعی را از عواملی دانسته که در کاهش میزان افسردگی مؤثرند.

این سازمان همچنین تأکید کرده: این نکته مهم است که بدانید افراد مبتلا به پریشانی و افسردگی غالباً به‌دنبال توصیه‌‌های خاصی نیستند بلکه نیاز به افرادی دارند که صرفاً با دلسوزی و همدلی به آنها گوش می‌‌دهند.

راهکارهای تغذیه‌‌ای در درمان افسردگی

تأمین "اسید فولیک" از طریق اصلاح تغذیه

نان گندم کامل (نان سبوس‌‌دار بدون افزودنی)، جگر، سبزی‌‌های برگ سبز (به‌ویژه اسفناج و بروکلی)، سیب‌‌زمینی و آب‌پرتقال از منابع طبیعی و خوب اسید فولیک هستند.

ویتامین B6

مصرف این ویتامین در درمان و پیشگیری از افسردگی مؤثر است؛ مطالعات نشان داده تغییرات خلق‌و‌خو در سندرم پیش از قاعدگی یا در زمان یائسگی زنان نیز با ویتامین B6 قابل کنترل و درمان است؛ غلات کامل به‌خصوص گندم کامل، سبزی‌‌ها و مغزها حاوی مقادیر مناسبی از این ویتامین هستند.

ویتامین E

این ویتامین به‌دلیل نقش آنتی‌اکسیدانی خود می‌‌تواند در پیشگیری از افسردگی بسیار مؤثر باشد.

روغن‌‌های گیاهی مثل روغن زیتون، ذرت غیرتراریخته (Free GMO) و آفتابگردان سرشار از ویتامین E هستند اما باید توجه داشت که سرخ کردن در حرارت‌‌های بالا موجب از بین رفتن این ویتامین می‌‌شود؛ بادام، زردآلو، آووکادو و مغزها، غنی از ویتامین E هستند.

روی

غلات کامل، گوشت، مرغ ، ماهی، شیر و فرآورده‌‌های آن و مغزها از منابع سرشار از روی هستند.

آهن

کمبود آهن می‌‌تواند سبب بی‌‌حالی و بی‌‌حوصلگی شود و از این طریق باعث افسردگی شود؛ جگر، گوشت کم‌‌چرب، غلات کامل، زرده تخم‌مرغ، میوه‌‌های خشک، عدس، ماش و مغزهایی مانند پسته و بادام از منابع خوب آهن محسوب می‌‌شوند.

سلنیم

میزان سلنیم مواد غذایی بستگی به آب و خاک منطقه دارد؛ این عنصر به‌دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی بر مغز اثر داشته و در کاهش افسردگی مؤثر است.

غذاهای دریایی، کلیه، جگر، گوشت قرمز و ماهی از منابع خوب این ماده به‌حساب می‌‌آیند.

انتهای پیام/+

برچسب ها :

درصورتی که مطلب مغایر با قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد از طریق صفحه تماس با ما گزارش دهید.
در صورت ناقص بودن مطلب روی منبع کلیک کنید و مطلب را بصورت کامل بخوانید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است و تمام فرآیند جمع آوری اخبار به صورت خودکار انجام می گیرد. مسئولیت صحت محتوای این خبر بر عهده خبرگزاری منبع و منتشر کننده آن است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

آخرین خبرها

داغ ترین اخبار